24 Şubat 2013 Pazar

Stop-Motion Düğün Davetiyesi

Sabit nesneleri hareket ettirerek yapılan film türüne stop-motion deniliyor, biz de davetiyelerimizi hazırlarken bu yöntemi kullanıyoruz. Çizerek, oyun hamuruyla şekil vererek ya da oyuncakları hareket ettirerek bu çekimler gerçekleştiriyoruz. Haliyle çekim aşaması oldukça keyifli geçiyor. :)

Hazırladığımız görüntülü doğum davetiyesinden sonra sıra görüntülü düğün davetiyesi için örnek bir film hazırlamaktı. Çekim için tüm hazırlıkları yaptık. Çekimi kendi çizdiğimiz karakterlerle yaptığımız için
-alttaki fotoğraflardan anlaşılacağı üzere- ekipmanlarımız kalem, defter, karton, boya kalemleri ve makastı :) 



Öncelikle oluşturmak istediğimiz komposizyonu tasarlayıp çizmeye başladık, sonraki aşama boyamaydı ve en son olarak da kesmek. Tabi her seferinde "Şuraya da bir çiçek çizelim, burada ağaç mı olsa" şeklinde sürekli yeni birşeyler çizip boyamayla uğraşmaktan bir türlü çekime başlayamadık. :)

Neyse sonuç olarak çekime başladık.
Tabi çekmekle bitmiyor, sonrasında bunun bir de montaj aşaması var. Kare hızları, müzikler, ses efektleri, renk düzeltme, miksaj derken zaman alıyor. Çok kısa ve kolay gibi gözükse de normal bir film çekimi ve montaj aşamasındaki tüm evrelerden geçiyorsunuz. 

Neyse ki tüm aşamaları başarılı bir şekilde atlattık. Bizim için sonraki filmler için bir ön çalışma oldu bu film.  Sıra filmi izlemede, bakalım beğenecek misiniz?